понедељак, 06. фебруара 2023. | 10:26
Најновије вести

Држава Србија уз свој народ у покрајини

Петар Петковић прославља Божић са Србима на КиМ

 

Најрадоснији хришћански празник Божић , директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић прославља са српским народом на Косову и Метохији. У раним јутарњим сатима био је положајник породици Дејана Рашић у Добротину. Са њим је био и председник општине Грачаница Срђан Поповић.

– Задовољство је што сам у својству директора Канцеларије на Косову и Метохији на данашњи дан по први пут у овом делу Космета. Долазио сам раније , али ово је посебно јутро јер је Божић и јер сам био полажајник овом честитом дому, рекао је Петковић и додао да породици Рашић, али и свим Србима,  преноси поздраве   председника Републике Србије Александра Вучића  и владе Србије са жељом да овај празник и све наредне дане проведу у здрављу и миру.

Захваљујући се на посети Дејан Рашић је рекао да му је драго да Срби нису заборављени.

-Данашња посета мојој породици много значи и сигуран сам да значи пуно свим Србима који живе на Косову и Метохији. Нисмо заборављени и ово нам даје снагу да опстанемо и останемо на овим просторима, рекао је Рашић.

Прослава најрадоснијег хришћанског празника почела је дан раније прво одласком по бадњак а у вечерњим сатима и његовим паљењем испред православних храмова. Окупљени верници пожелели су добро здравље, мир и сваку срећу свима.

      М.Ч.

Подели на: