subota, 10. decembra 2022. | 03:23
Najnovije vesti

Dvoje obolelih smešteno u Kosovskoj Mitrovici

Jedan pacijent je smešten na Infektivnoj klinici Bolnice u Kosovskoj Mitrovici a drugi u karantinu u Studentskom domu u Mitrovici. Od 8. aprila u ambulanti u selu Zupču počinje testiranje na kronavirus, rekao je grdonačelnik Srđan Vulović

 

Prva dva sučaja pozitivnih na kovid 19 pojavila su se i u Zubinom Potoku, o čemu se oglasio gradonačelnik Srđan Vulović, predsednik Kriznog štaba. On je rekao da je jedan od tih pacijenata smešten na Infektivnoj klinici Bolnice u Kosovskoj Mitrovici a drugi u karantinu u Studentskom domu u Kosovskoj Mitrovici. -Pacijenti su dobrog opšeg stanja, i nema većih problema za sada. Petnaest njihovih kontakata i članova njihovih porodica je u kućnoj izolaciji i nemaju nikakvih simptoma. Od 8. aprila u ambulanti u selu Zupču počinje testiranje na kronavirus svih koji budu imali simptome ove zaraze, a prethodno će im biti urađena kompletna analiza krvi. U Zubinom Potoku postoji Studentski dom koji ima nešto preko 60 mesta tako da je i taj prostor pripremljen za slučajeve infekcije koronom. Ovo je za „Jedinstvo“ rekao gradonačelnik Vulović i upozorio stanovništvo opštine Zubin Potok da nema mesta za paniku.
U cilju sprečavanja širenja koronavirusa, u opštini Zubin Potok vrši se svakodnevna dezinfekcija ulica, javnih ustanova, ulaza zgrada i lokala. Predsednik Kriznig štaba u borbi sa kronavirusom opštine Zubin Potok, Srđan Vulović, apeluje na sugrađane da ostanu u svojim kućama, jer je to najbolji način da se virus ne proširi. U centru Zubinog Potoka postavljena je cisterna sa koje građani mogu uzeti sredstvo za dezinfekciju kao preventivu u borbi sa virusom kovid 19.
S.Đ.

Podeli na: