subota, 10. decembra 2022. | 02:55
Najnovije vesti

Eskobar sa predstavnicima dela opozicije

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, sastao se u Beogradu sa predstavnicima dela opozicije.

 

 

Na sastanku sa Eskobarom i američkim ambasadorom u Beogradu Entonijem Godfrijem učestvovali su Natan Albahari iz Pokreta slobodnih građana, Dobrica Veselinović iz Inicijative Ne davimo Beograd, lider Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i potpredsednici Stranke slobode i pravde i Narodne stranke, Marinika Tepić Miroslav Aleksić.

“SAD ne podržavaju političke partije u Srbiji već zdrav razvoj njene demokratije. Svi akteri njenog političkog života igraju važnu ulogu u ovom procesu i čine državu snažnijom”, objavljeno je na Tviter nalogu Ambasade SAD, uz fotografiju susreta Eskobara sa opozicionim liderima.

Ranije danas, američka ambasada tvitovala je da Eskobar tokom posete Beogradu želi da se sastane sa što većim brojem političkih aktera Srbije.

“EU i SAD tesno sarađuju na realizaciji evropske budućnosti Kosova i Srbije, kao njihove zajedničke vizije, a napredak u normalizaciji međusobnih odnosa je važan korak”, navodi se u objavi uz fotogorafiju sa sastanka sa premijerkom Anom Brnabić.

Eskobar se u sredu po dolasku u Beograd zajedno sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a večeras je sa svojim evropskim kolegom održao konferenciju za novinare.

Podeli na: