utorak, 06. decembra 2022. | 07:53
Najnovije vesti

Fon Kramon očekuje doslednost SAD o Kosovu

Viola fon Kramon, specijalni izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, poručila je danas da se nada da će SAD ostati dosledne i da ne postoji, kako je navela, tajni plan o razmeni teritorija.

 

Možemo se samo nadati da će SAD, nakon nemira u državi Kosovo, ostati verne izjavi da ne postoji tajni plan o razmeni teritorija”, napisala je Fon Kramon na svom tviter nalogu.

Ona je tom prilikom na toj društvenoj mreži podelila zajedničku izjavu Stejt Departmenta I specijalnog izaslanika američkog predsednika za dijalog Ričarda Grenela, objavljenu juče.

U toj zajedničkoj izjavi je istaknuto da ne postoji tajni plan o razmeni teritorija između Beograda i Prištine, kao što su, kako se navodi, neki spekulisali.

Između ostalog, u izjavi je ponovljen zahtev Prištini da odmah u potpunosti i bezuslovno ukine takse na srpske i proizvode iz BiH.

Tvrdnju da postoji navodni tajni plan o rameni teritorija izneo je vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti na sednici parlamenta, na kojoj je izglasano nepoverenje njegovoj vladi u sredu.

Podeli na: