Најновије вести

Формирано посебно одељење изолације

У болници у Косовско Поморавском селу Пасјану

 

При болници у селу Пасјану у Косовском Поморављу, која делује у оквиру здравственог система Републике Србије, формирано је посебно одељење изолације у случају појаве пацијената заражених корона вирусом. Како каже директор здравственог центра Гњилане, др Зоран Перић, медицинско особље је спремно и обучено за адекватно реаговање у случају идентификовања пацијената за приуством поменутог вируса. Он истиче да се ситуација прати изу минута у минут и да су у Здравственом центру, укључујући и болницу у Пасјану уведене све неоходне мере предострожности у оквиру борбе против ширења корона вируса.
-Све наше службе су добро припремљене и добро организоване и сви радимо 24 сата- наглашава Перић. Додаје да су формирани посебни лекарски тимови који ће радити у изолацији у случају потребе тојест појаве пацијената са присуством корона вируса.
-Ти лекари који ће радити у изолацији неће смети да долазе у контакт са другим пацијентима као што су хроничмни болеснци и други и обављати прегледе изан изолационог одељења- каже Перић.
Додајмо да у Косовском Поморављу у српским срединама до суботе, тојест 21.марта није забележен ниједан случај оболелих од корона вируса. Надлежни у здравственим установама се надају да до његове појаве неће доћи и убудуће и апелују на становнике, да се придржавају прописаних упустава која се тичу заштите од корона вируса, као што је чешће прање руку сапуном, ношење заштитних маски, а пре свега пто мање излазака и кретања изван куће без преке потребе.
С.И.

Подели на: