četvrtak, 18. avgusta 2022. | 22:54
Najnovije vesti

Gradimo lepšu opštinu

Izgradnja parka u Badovcu podsticaj je za ostanak, posebno kada je u pitanju mlađa populacija, s obzirom da je u ovom selu veliki broj mladih bračnih parova i dece

 

Na površini od 10 ari, u Novom Badovcu biće izgrađen potpuno novi dečiji park sa rekvizitima za igru dece (ljuljaškama, klackalicama, toboganom), uličnom teretanom, mobilijarom (klupama, stolovima, korpama za smeće) i pristupnim stazama. Ceo prostor biće oplemenjen zelenilom i cvećem. Radovi na izgradnji dečijeg parka su počeli, a prošle nedelje obišao ih je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović. On je tom prilikom istakao da će naši sugrađani, posebno deca, iz Novog Badovca dobiti savremeno opremljen prostor u kojem će moći da uživaju. – Ovo je bila jedna neiskorišćena i neuređena površina i početak izgradnje ovog parka je primer kako gradimo lepšu i bolju opštinu Gračanica. Ovaj park je za naše sugrađane iz Novog Badovca koji će imati gde da izvedu svoju decu, koja će imati svoj kutak gde će provoditi slobodno vreme – rekao je Popović i dodao da je od strane izvođača radova dobio uverenje da će sve biti završeno do 10. juna. Zajedno sa predsednikom lokalne samouprave, radove je obišla i odbornica Skupštine opštine Gračanica iz tog mesta dr Zorica Nedeljković. Prema njenim rečima, izgradnja parka u Badovcu podsticaj je za ostanak, posebno kada je u pitanju mlađa populacija, s obzirom da je u ovom selu veliki broj mladih bračnih parova i dece.
– Srećni smo i zadovoljni što ćemo dobiti park, koji je preko potreban ovom naselju, jer ovde ima puno dece i nadam se da će ih biti i više. Zahvaljujemo se predsedniku i opštini koji se trude da ulepšaju na svaki način sva sela u ovoj lokalnoj samoupravi, i da pritom naši meštani mogu da uživaju na jednom uređenom mestu – rekla je Nedeljkovićeva. Da je igralište bilo preko potrebno slažu se i meštani tog mesta. – Majka sam troje dece i sa ponosom mogu da kažem da je puno dece u Novom Badovcu. Sada će svi oni imati gde da izađu, a mi roditelji i meštani gde da sedimo i da ih nadgledamo, ali i uživamo u njihovoj igri – kaže Aleksandra Mihajlović. Izgradnja dečijeg parka u Novom Badovcu rezultat je saradnje između Opštine Gračanica, NVO „Udruženje žena Livađe” i organizacije „Preda plus” iz Prizrena, koju je podržala Vlada Nemačke. Ukupna vrednost izgradnje parka je 20.000 evra. Polovina novca je donacija organizacije „Preda plus”, preko NVO „Udruženje žena Livađa”, dok će drugih 10.000 evra za kompletno uređenje dečijeg parka izdvojiti Opština Gračanica. M.Č.

Podeli na: