недеља, 29. јануара 2023. | 01:05
Најновије вести

Графит “УЧК – Косово” на зиду српске куће у Гораждевцу

На зиду породичне куће фамилије Крстовић у Гораждевцу јутрос је освануо исписан графит с поруком „УЧК – Косово”. Ово је узнемирило грађане који живе у том делу села, који су случај пријавили полицији.

 

Оваква порука која директно слави терористичку организацију УЧК, чијим се челницима суди због монструозних злочина над Србима и неалбанцима, изазвала је огромну узнемиреност петочлане породице Крстовић, али и осталог српског становништва у овој општини”, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.
У саопштењу се наводи и да се инцидент догодио на дан када на Косову и Метохији почиње предизборна кампања, и да сада нема дилеме да ће она бити усмерена на застрашивање преосталих Срба и антисрпској платформи.
О томе сведочи и синоћњи инцидент у Лапљем Селу када је из ватреног оружја од стране Албанца рањен и Бобан Ристић.
“Да ли овакви примери показују да је на Косову и Метохији отворена сезона лова на Србе?
Канцеларија за Косово и Метохију захтева од међународних представника на терену да појачају своје присуство у српским срединама и осигурају мир и безбедност за Србе и друге неалбанске заједнице.
Оваквим акцијама шаље се јасна и недвосмислена порука да Срби на Косову и Метохији нису добродошли, а по правилу, виновници оваквих инцидената остају без икакве санкције.
Молимо и Србе на Косову и Метохији да остану мирни и јединствени и не наседају на провокације, јер циљ оваквих акција и јесте да се испровоцира неодмерена реакција српске стране” каже се у саопштењу.
У Гораждевцу су се у претходним годинама више пута дешавали слични инциденти.

 

Подели на: