subota, 28. januara 2023. | 18:45
Najnovije vesti

Grenel ostaje specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine

Ričard Grenel ostaće specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine uporedo sa funkcijom vršioca dužnosti direktora američkih obaveštajnih službi.

 

“Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenel nastaviti da obavlja dužnost ambasadora SAD u Nemačkoj, kao i specijalnog izaslanika predsednika Donalda Trama za mirovne pregovore Srbije i Kosova i sada vršioca družnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe”, rekao je portparol Grenela Dik Kastin.

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je ambasadora Ričarda Grenela za vršioca dužnosti šefa svih obaveštajnih službi SAD.

“Predsednik Tramp ima potpuno poverenje da će Grenel obavljati posao na najprofesionalniji način”, navedeno je na sajtu Bele kuće.

U upravo objavljenom saopštenju navedeno je da ambasador Grenel ima veliko iskustvo u radu sa službama bezbednosti i na brojnim dodatnim pozicijama uključujući i mesto specijanog izaslanika za pregovore Srbije i Kosova i kao portparol SAD u UN.

“Posvećen je vanpolitičkom i vanpartijskom prisutpu i kao čelnik svih obaveštajnih agencija SAD, od kojih zavisi bezbednost i sigrunost zemlje”, navodi se na sajtu Bele kuće.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić čestitao je Ričardu Grenelu imenovanje za vršioca dužnosti direktora nacionalne obaveštajne službe SAD.

Podeli na: