Најновије вести

Гренел: Састанак представника Београда и Приштине 27. јуна у Белој кући

Специјални изасланик председника САД Ричард Гренел објавио је на Твитеру да је добио уверења од влада у Београду и Приштини да ће привремено зауставити кампању повлачења признања, односно захтева за чланство у међународним организацијама, како би се 27. јуна састали у Белој кући.

 

“Сјајне вести! Добио сам уверавања од влада Косова и Србије да ће привремено зауставити кампање повлачења признања и захтеве за чланство у међународним организацијама како би се сусрели у Вашингтону, у Белој кући 27. јуна и расправљали о дијалогу”, навео је Ричард Гренел.

Ричард Гренелл

@РичардГренелл
Греат неwс! И хаве рецеивед тхе цоммитмент фром тхе говернментс оф Косово анд Сербиа то темпорарилy паусе тхе дерецогнитион цампаигн анд тхе сеекинг оф интернатионал мембершипс ин ордер то меет ин Wашингтон, ДЦ ат тхе Wхите Хоусе он Јуне 27 фор Диалогуе дисцуссионс. (1/2)

4.457
18:26 – 15. јун 2020.
Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима
1.463 људи прича(ју) о овоме
Истакао је да ће се, ако нека од страна не буде задовољна разговорима 27. јуна, вратити на статус кво.

“Као што смо упорно говорили, морамо најпре да обезбедимо економски раст. То је фокус. Радујем се овим разговорима”, навео је Гренел.

Неколико минута касније, на Твитеру се огласио и косовски председник Хашим Тачи.

Хашим Тхаçи

@ХашимТхациРКС
У.С. леадершип & суппорт хас алwаyс беен децисиве фор тхе проспероус футуре оф Косова. Тхерефоре, И wелцоме тхе инвитатион то ресуме тхе диалогуе он нормализатион оф релатионс ундер тхе леадершип оф Пресидент @реалДоналдТрумп’с СЕ @РичардГренелл.

354
18:38 – 15. јун 2020. · Косово
Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима
149 људи прича(ју) о овоме
“Вођство и подршка САД су овек били одлучујући за просперитет Косова. Стога, поздрављам позив да се настави дијалог о нормализацији односа под вођством специјалног изасланика председника Трампа”, објавио је Тачи.

Подели на: