Најновије вести

Хаљити: Национализам основа свих политичара на Косову

Бивши заменик председника Скупштине Косова Џавит Хаљити оценио је да Косово пати од корупције и непотизма, уз оцену да и актуелни премијер Аљбин Курти, као и председник Хашим Тачи имају национализам као главну идеју политике коју воде, преноси Газета Експрес.

 

Хаљити каже да Курти за време свог кратког мандата није учинио велике ствари осим што је направио идеолошко-политичку поделу у институцијама, распустио одборе више јавних предузећа…
“Чак и да постоје пројекти, не би било времена да их спроведе”, казао је он.
Како је рекао, одлука о мандатару сада је на Уставном суду и то не жели да тумачи, али сматра логичним да, с обзиром да је влада “пала” са више од две трећине гласова, Курти не би требало да настави да је води.
Међутим, додаје, то не говори само зато што је у питању Курти већ подсећа да су у сличним ситуацијама и тадашњи премијери Тачи и Рамуш Харадинај исто поступили и наставили да воде извршну власт до формирања нове.
“Косово у овом тренутку пати од корупције, непотизма и то треба поправити. Сви политичари, и Курти и Тачи имају национализам као своју главну формулу” закључио је Хаљити.

Подели на: