петак, 01. јула 2022. | 06:37
Најновије вести

Хил: Веома смо задовољни састанцима у Београду

Амбасадор САД Кристофер Хил резултате састанке које су амерички званичници Карен Донфрид и Габријел Ескобар имали у Београду са српским званичницима оцењује као одличне.

 

 

Претходни, а и састанци који следе део су заједничких напора да се продубе и прошире наси одоси”, рекао је Кристофер Хил који је учествовао у разговорима помоћице државног секретара САД Карен Донфрид и специјаног изасланика за Западни Балкан Габријела Ескобара са председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић у Београду.

Поносни смо на односе које смо изградили и годинама и надамо се да ћемо их још више унапређивати у будућности, додао је Хил.

“Јучерашњи састанци су део тога и да веома смо задовољни њима”, рекао је амбасадор Хил за Тањуг на питање да ли су задовољни сатанцима у Београду или су им очеквиања била виша.

Србија и САД имају много тема за разговоре и доста тога да ураде заједно, рекао је амабсадор.

Хил је данас са градоначелником Београда Зораном Радојичићем и супругом Џули на обали Саве, између Газеле и Старог савског моста засадио три дрвета америчког јавора.

Градоначелник је рекао је од 2019. посађено више од 2.000 стабала, као и да је циљ и данашње акције да Београд има више од 25 одсто површина под зеленилом.

Подели на: