петак, 02. јуна 2023. | 16:08
Најновије вести

Хоти: Курти иде слепом улицом

Високи функционер Демократског савеза Косова Авдулах Хоти реаговао је на одлуку одлазеће косовске владе о успостављању мера реципроцитета са Србијом, поручивши да премијер у оставци Аљбин Курти иде слепом улицом.

 

“Слепа улица Куртија нема краја. Наши савезници су све време од нас тражили да верујемо у њих и њихов план – безусловно укидање таксе, како би приморали Србију да заустави кампању против Косова”, написао је Хоти у посту на Фејсук налогу.

Према његовим речима, њихови савезници су тражили време да натерају Србију да уклони препреке у слободном кретању грађана и робе са Косова, а ако се те препреке не би уклониле, како је оценио, савезници би подржали Косово у наметању мера реципроцитета.

“Курти се није одрекао завереничког приступа којим не може да доноси разуман суд према овим захтевима, на тај начин оштетивши наше партнерство са њима, што је неминовно довело до његове смене”, указао је Хоти.

Како је навео, овим једностраним акцијама одлазеће владе, Косово је изгубило шансу да укидање таксе преведе у подршку Косову и притисак на Србију.

“Нужно је да што пре добијемо нову владу изабрану на уставним принципима, која је одговорна процесу изградње државе и поуздана за наше савезнике”, закључио је Хоти.

Подели на: