Најновије вести

Хоти се жали амбасадорима Квинте због Вучићевих изјава

Одлазећи косовски премијер Авдулах Хоти сматра да би Европска унија требало са “забринутошћу” да третира изјаве председника Србије у вези са идејом враћања обавезног служења војног рока и помињањем Косова.

 

Хоти тврди да Александар Вучић захтева повратак обавезног служења војног рока због Косова.

Европска унија треба са забринутошћу да швати ове изјаве. Али, не бринемо. Ми имамо своју војску. Спремну, сада већ део америчке војске у мировним мисијама. Ми смо мирни, ми смо мирни”, написао је Хоти на свом Фејсбук налогу.

Затражио од амбасадора земаља чланица Квинте и амбасадора ЕУ у Приштини реакцију, након, како каже, “притисака и претњи Српске листе против несрпских мањина на Косову”.

“Изјаве, као и притисак и застрашивање несрпских мањина, имају за циљ да се умешају у парламентарне изборе на Косову и поремете демократски процес. Оваква понашања су неприхватљива”, навео је Хоти.

“Тражимо од вас да предузмете све неопходне мере против овог опасног приступа и јасно ставите до знања да мешање у политички процес на Косову не може да прође без последица за оне који су умешани”, додао је Хоти, а саопштено из косовске владе.

Подели на: