понедељак, 05. јуна 2023. | 18:44
Најновије вести

Хоти: Влада ће имати 16 министарстава

Кандидат за косовског премијера Авдулах Хоти изјавио је да ће нова косовска влада имати 16 министарстава, а о којим ресорима је реч саопштиће Демократски савез са својим партнерима у будућој влади.

 

Авдулах Хоти наводи да је направљена реорганизација министарстава да би се, како каже, одржала функционалност економије.

“Кабинет ће имати 16 министара, верујем да ћемо их данас или сутра представити. Направили смо реорганизацију министарстава да бисмо одржали функционалност економије, урадили смо неке ствари другачије, објавићемо детаље са партнерима јавно”, рекао је Хоти након седнице руководства ДСК.

Хоти је навео да унутар ДСК нема неслагања око споразума, већ да чекају када ће бити одржана седница.

Додао је да још није добио имена министара из других странака, те да се о избору кандидата за министре треба придржавати усвојених принципа.

Када је у питању Српска листа, Хоти је рекао да су они партнери онако како је дефинисано у косовском уставу.

Чека се одлука уставног суда
Председник ДСК Иса Мустафа рекао је након седнице руководства странке да нема разлога за акције против одлуке Хашима Тачија да Авдулаху Хотију преда мандат за формирање владе.

Мустафа је рекао да ће сачекати одлуку уставног суда.

“Док не буде донесена одлука уставног суда, нећемо да се селимо у скупштину, сачекаћемо коначну одлуку, нећемо да кршимо ниједан случај или поступак уставног суда”, рекао је Мустафа.

Говорећи о коалицији са Алијансом за ново Косово, рекао је да споразум са њима није завршен, али да је унапред договорено да ће АНК бити део владајуће коалиције.

Што се тиче споразума са Српском листом, Мустафа је рекао да не постоји елеменат који није у споразумима са другим странкама.

“У том споразуму нема ничега што није у споразумима са другим странкама и не обухвата посебне обавезе Српске листе или према Српској листи”, рекао је Мустафа.

Подели на: