Најновије вести

Инспекција приштинског МЗ у Дом здравља у Штрпцу тражила вакцине против Ковида

Канцеларија за Косово и Метохију издала је саопштење у којем се каже да је Инспекција приштинског Министарства здравља, праћена припадницима полиције, упала данас у Дом здравља у Штрпцу, који делује у оквиру здравственог система Републике Србије, тражећи вакцине против Ковида 19.

 

 

Извршен је претрес на Одељењу за вакцинације, ковид амбуланти и Одељењу хирургије, што је изазвало узнемиреност радника Дома здравља.

Инспектори су сачинили записник, у коме стоји да нису пронашли вакцине, а директор Дома здравља упозорен је да је поседовање „нелегално набављених вакцина“ кривично дело.

Не постоји административни или политички изговор којим се може правдати антихумано понашање Приштине, посебно ако се узме у обзир да ово није први покушај спречавања адекватне и правовремене заштите и лечења припадника српског народа на Косову и Метохији.

Канцеларија за Косово и Метохију и Република Србија су током читаве епидемије предузимали недискриминаторске мере у циљу заштите здравља и живота људи, не правећи никакве разлике по националној или верској основи, и то је једини исправан и цивилизован начин у суочавању са заједничком претњом.

Канцеларија за Косово и Метохију ће свим расположивим каналима обавестити надлежне међународне инстанце о антицивилизацијском поступању Приштине, јер политички интереси и разлози не могу и не смеју бити препрека остваривању основних људских права Срба на Косову и Метохији.

Република Србија спроводи масовну вакцинацију против Ковида 19, и право на вакцину већ остварују и наши грађани који живе на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Подели на: