понедељак, 28. новембра 2022. | 19:24
Најновије вести

Исуфи: АБК очекује да буде у влади

Потпредседник Алијансе за будућност Косова Ахмет Исуфи изјавио је да у тој партији очекују да буду део будуће косовске владе и да немају црвене линије ни са једним политичким ентитетом, али да ће инсистирати да место косовског председника припадне Рамушу Харадинају, лидеру Алијансе.

 

“Алијанса је од почетка показала да не постоје црвене линије са другим странкама. Створићемо коалицију са странком која гарантује добро управљање, гарантује приступ грађанима Косова у побољшању њиховог живота, а такође смо и странка која нема непријатеља”, рекао је Ахмет Исуфи приштинским медијима.

Додаје да Алијанса нема гласове за друге кандидате осим за Рамуша Харадинаја за председника.

“Одредили смо свог кандидата за председника и не играмо се са ставом. Због тога смо рекли да ћемо да будемо део владе, истовремено ћемо да тражимо да председник буде господин Харадинај, јер представља уједињујући став. Према томе, место председника припада њему и верујемо да ће то постати”, рекао Исуфи.

Ванредни парламентарни избори на Косову биће одржани 14. фебуара, а од нове скупштине се очекује да поред владе, изабере и новог косовског председника, чију дужност привремено обавља Вјоса Османи.

Подели на: