Најновије вести

”Јединство” стигло и до најудаљенијих места на КиМ

Иако је већ недељама заустављен међуградски превоз, а са њим заустављене и аутобуске линије тзв.конвоји из изолованих српских средина јужно од Ибра до Косовске Митровице, лист Јединство је стигло тамо где аутобуси и људи не стижу.

Двоброј који доноси Васкршњи интервју са Епископом рашко-призренским г-дином Теодосијем, као и вести о најновијим збивањима везаним за вирус ковид 19, о различитим видовима помоћи у намирницама и лековима угроженом становништву, о лепим лазаричким обичајима у призренском крају некад и сад, као и идеје о Васкршњој трпези, стигао је до Поморавља, централног Косова, до Ораховца и Велике Хоче…. где су му се људи обрадовали.
Сем редакције Јединства, заслуга за транспорт листа припада и Мирку Тодоровићу из ТТП ,,Тренд“ из Грачаница, које има дозволу за превоз робе у оваквим условима.
Према речима Мирка Тодоровића контроле на путевима су честе и доста ригорозне, али ко има дозволу за рад као и потребну заштиту од вируса (маска, рукавице) пролази без проблема:
-Зауставила ме полиција на неколико места, али нисам имао проблема јер сам, сем за превоз путника, регистрован и за превоз робе. То свакако значи у овим данима, јер ево могу да и на овакав начин дођем до свих делова Косова и Метохије и донесем људима новине, а ако затреба и друге потрепштине – рекао је Мирко Тодоровић.
Оливера Радић

Подели на: