недеља, 19. марта 2023. | 05:13
Најновије вести

Јевтић и Симић: Покажимо 14. фебруара да смо снажно уз Српску листу и државу Србију

Представници Српске листе, потпредседник Далибор Јевтић и кандидат за посланика Славко Симић посетили су данас Осојане у општини Исток и Велику Хочу у општини Ораховац.

 

 

Они су најпре у Осојану обишли Основну школу „Радош Тошић“, која броји не тако велики број ђака али, како је рекао потпредседник Српске листе Далибор Јевтић, свако српско дете које живи на простору Косова и Метохије је важно.

“Управо због тога смо радили на побољшању услова школовања у смислу инфраструктуре школе али и уличне расвете у Осојану ради боље безбедности свих мештана због многих проблема у протеклом периоду. Све што је приоритет наших сународника и у наредном периоду биће наша обавеза”, нагласио је Јевтић.

Он је додао да српски народ у Метохији живи у веома комплексним условима и околностима.

“Наша је обавеза да будемо уз њих и пружимо им подршку како би се задржали на овим просторима”, рекао је Јевтић.

Након обиласка школе у Осојану, предстравници Српске листе уручили су кључеве новосаграђене куће породици Данијела Ђуричића у Великој Хочи.

“Породица Ђуричић је једна од породица којима смо обезбедили кров над главом и тако им решили велики проблем. Министарство за заједнице и повратак у протеклом период радило посебно на подршци младим брачним паровима и наставићемо и даље да радимо”, поручио је Јевтић.

Он је из Велике Хоче послао поруку да ово није кампања већ обавеза коју има Српска листа.

“И у време пандемије ми смо били свуда где је била потребна наша помоћ кроз акцију “Да победи живот”. Ми ћемо и након завршетка овог изборног процеса свуда где је наша помоћ и подршка потребна”, рекао је Јевтић.

Говорећи о предстојећим изборима Јевтић је нагласио да је “пуно изазова, пуно покушаја да се разбије српско јединство”.

“Српско јединство је потребно и предуслов је останка и опстанка српског народа на овим просторима. Сви покушаји разбијања српског јединства су узалудни и поручујемо да ће и 14. фебруара победити српско јединство и још једном показати и послати јасну поруку да нико ко покушава да разбије српско јединство и да на тај начин утиче на даље расељавање српског народа са ових простора у томе неће успети”, поручио је Јевтић и додао да Српска листа стоји заједно са својим народом на бранику одбране, и останка и опстанка али и повратка Срба на ове просторе.

Кандидат за посланика испред Српске листе Славко Симић говорећи о престојећим изборима истакао је да “наш народ који живи у веома сложеним временима и околностима у Метохији најбоље разуме политику председника Александра Вучића и Српске листе”.

“Они најбоље знају да сваки глас за Српску листу значи изградњу нове куће, нових амбуланти, школа, очување српских институција и виталних интереса Србије на Косову и Метохији од којих Српска листа никада и ни по коју цену неће одустати. Важно је да наш народ на КиМ препозна тренутак који је пред нама и да 14. фебруара покажемо политичку вољу, да покажемо да смо уз државу Србију јер нам предстоје изазовна времена. Нама је потребно јединство које нико не сме и не може да ослаби. Покажимо да смо уз број 119, уз Српску листу и да смо снажно и одлучно уз државу Србију”, поручио је Симић.

 

Подели на: