četvrtak, 01. decembra 2022. | 00:14
Najnovije vesti

Jevtić: Srpska lista neće biti prepreka formiranju vlasti u Prištini

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio je da ta stranka neće biti prepreka za formiranje nove kosovske vlade i institucija, ali da će zahtevati minimum – poštovanje izborne volje građana i prestanak diskriminacije Srba.

 

Dalibor Jevtić je, u izjavi za Kosovo onlajn, kazao da je minimum zahteva Srpske liste prestanak diskriminacije volje srpskog naroda i prestanak diskriminacije političkih predstavnika Srba sa Kosova.

“Oni koji odbijaju da prihvate ono što jeste bila izborna volja građana, odbijaju da na jedan demokratski način uvaže stavove i mišljenja nas kao političkih predstavnika Srba, kao političke partije, a samim tim odbijaju da izađu u susret rešavanju problema srpskog naroda na prostoru KiM”, poručio je Jevtić.

On je dodao da i međunarodna zajednica zna da Srpska lista neće biti prepreka u formiranju nove kosovske vlade.

“Ali, zahtevaćemo minimum poštovanja, ne samo nas kao političkih predstavnika Srba, već srpskog naroda, koji je jasno i nedvosmisleno rekao ko želi da ih predstavlja u institucijama”, zaključio je Jevtić.

Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet juče je poručio da konačni dogovor između Beograda i Prištine treba da prihvati narod, a ne samo nekolicina političara.

Srpska lista je, na nedavnim vanrednim kosovskim parlamentarnim izborima, osvojila svih deset mesta u Skupštini Kosova koja su rezervisana za srpsku zajednicu.

Podeli na: