среда, 29. марта 2023. | 17:47
Најновије вести

Још 4 особе преминуле од коронавируса, нова 224 случаја

Према последњим информацијама, од последица коронавируса у Србији преминула су још 4 пацијента, а укупно је ковид19 однео 134 живота. Вирус је регистрован код још 224 особе, а укупно од почетка епидемије код њих 7.114.

 

У геронтолошким центрима заражена 493 корисника и 111 запослених
На данашњи дан 493 корисника геронтолошких центара су заражена коронавирусом и 111 запослених, наведено је на конференцији за медије на којој су саопштени најновији епидемиолошки подаци.

Коронавирусом су до сада заражена 622 здравствена радника, а на основу клиничке слике њих 420 је било или се налази на болничком лечењу, навео је министар здравља Златибор Лончар.

Од укупног броја заражених у Србији здравствени радници чине 8,74 одсто свих заражених, додао је министар.

Још четири особе преминуле су од последица заразе коронавирусом – три мушког и једна женског пола. Укупно од почетка епидемије живот су изгубиле 134 особе.

У последња 24 сата тестирана је 3.281 особа, а вирус је потврђен код њих 224. Укупно је до сада у Србији тестирано 48.636 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Хоспитализовано је 3.266 пацијената, а на респираторима је њих 103. До сада је излечено 1.025 пацијената.

Очекује се почетак конференције на којој ће бити саопштени најновији подаци о броју заражених.
Од уторка су на снази нешто блаже мере, али стручњаци најављују да не сме доћи до опуштања, јер би то могло представљати ризик.

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић каже да постоји линеаран пад број оболелих у Војводини.

Епидемиолошка ситуација у Нишу се полако приближава крају, рекао је за председник кризног штаба за Нишавски и Топлички округ министар Бранислав Недимовић. То, како је навео, показује и смањење броја пацијената у неким од привремених болница, а наглашава и да је стање боље и у Клиничком центру.

Сутра се отвара нова болница у Војномедицинском центру “Карабурма” која је намењена лечењу оболелих од вируса.

Коронавирусом заражен је владика Српске православне цркве, викар патријарха Иринеја.

Ученици завршних разреда полажу пробни испит из матерњег језика и то онлајн. Сутра ће се полагати математика, тест ће трајати 90 минута, а у петак комбиновани тест.

Подели на: