četvrtak, 01. decembra 2022. | 00:23
Najnovije vesti

Kancelarija za KiM: Doniki Gervali nije zabranjen ulazak u centralnu Srbiju

Appsolutno su netačni navodi pojedinih albanskih portala i prištinskih zvaničnika da Beograd nije dozvolio današnju posetu ministarke vlade u Prištini Donike Gervale Švarc Bujanovcu i Preševu, saopštila je Kancelarija za KiM Vlade Srbije.

 

Prema sporazumu o zvaničnim posetama, svaka poseta između zvaničnika Beograda i Prištine se smatra odobrenom ukoliko eksplicitno nije zabranjena dopisom, te je zahtev Donike Gervale Švarc tretiran pozitivno, navodi se u saopštenju.

Takođe, oficir za vezu koji zastupa Beograd i usmeno je danas svom kolegi – prištinskom oficiru za vezu u Beogradu preneo da je poseta Gervale Švarc centralnoj Srbiji odobrena i da može da poseti pomenute opštine u skladu sa važećim sporazumom i bez statusnih oznaka.

O tome svedoči i mejl kojim prištinski oficir za vezu danas zahvaljuje oficiru za vezu Beograda povodom odobravanja posete.

Mediji u Prištini prneli su danas da je Doniki Gervali zabranjen ulazak u centralnu Srbiju.

Kancelarija za KiM poziva medije i zvaničnike u Prištini da prestanu sa obmanjivanjem javnosti i iznošenjem netačnih podataka.

Beograd je taj koji dosledno poštuje sporazume i opredeljen je normalizaciji odnosa i nikakvi netačni navodi iz Prištine to ne mogu da ponište, navodi Kancelarija u saopštenju.

Podeli na: