sreda, 28. septembra 2022. | 09:29
Najnovije vesti

Kancelarija za KiM: Napadi na SPC su i napadi na srpski narod

Obijanje crkve Svete Paraskeve u Gojbulji još jedan je u nizu necivilizovanih i vandalskih napada na objekte Srpske pravoslavne crkve na KiM i pozivamo policijske organe privremenih institucija u Prištini da konačno rasvetle ovaj, ali i druge slučajeve takvog besprizornog ponašanja, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

 

Napadi na SPC su i napadi na srpski narod u celini u južnoj pokrajini i imaju nedvosmisleno za cilj da se obešrabre oni Srbi koji su namerni da ostanu u svojim domovima i nastave da žive na ognjištima svojih predaka.

Takođe, ovakvi vandalski činovi obijanja, paljenja verskih objekata, napadi na sveštenstvo u srpskim crkvama i manastirima na KiM jasno pokazuje i kako bi oni koji se upinju na sve načine da uđu u UNESKO „sačuvali“ kulturne i verske objekte SPC i srpskog naroda, kao spomenika i pokazatelja viševekovnog života i trajanja na tim prostorima.

Kancelarija za KiM osuđuje novi napad na objekte SPC na Kosovu i Metohiji i još jednom poziva međunarodnu zajednicu i njene predstavnike na Kosovu i Metohiji da reaguju i zaštite, kako sakralne objekte, tako i predstavnike SPC i srpski narod u pokrajini, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Podeli na: