Најновије вести

Канцеларија за КиМ обезбедиће нови дом за породицу Михајловић

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов посетила је данас породицу Михајловић у селу Граце недалеко од Вучитрна, чија је кућа изгорела пре три дана. Како изградња куће буде напредовала, тако ће Канцеларија за КиМ пратити изградњу и опремаће њихов нови дом намештајем, белом техником, рекла је Миладинов.

 

 

У недељу 13. децембра у селу Граце недалеко од Вучитрна, несрећним случајем услед квара на електричној инсталацији, изгорела је кућа осмочлане породице Милана Михајловића.

„У кући је одједном избио пламен, нисмо могли ништа да урадимо. Супруга се вратила у кућу како би спасила децу, ћеркица је приликом изласка из куће задобила опекотине,као и син који је још увек у болници са супругом“, наводи Милан Михајловић.

Одмах након несреће која их је задесила породици Михајловић помоћ су пружили Канцеларија за Косово и Метохију и Привремени орган општине Вучитрн, а данас их је посетила и помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов.

„Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић одмах након догађаја је контактирао са Миланом, и у разговору је рекао да ће Канцеларија за КиМ у што краћем временском периоду олакшати живот породици Михајловић, да ће успети да им изгради нови дом и да ће тај нови дом успети и да опреми. Издвојили смо одређена финансијска средства која су већ пребачена на рачун општине за куповину неопходних животних намирница, опреме, одеће. Такође, издвојили смо и средства за куповину књига и школског прибора, како петоро од шесторо деце је у школском узрасту. А како је Николи, дечаку који је у болници, сутра рођендан данас смо га посетили у болници, он се осећа добро и већ сутра ,на свој рођендан, он ће бити пуштен кући. Како изградња куће буде напредовала, тако ће Канцеларија за КиМ пратити изградњу и опремаће њихов нови дом намештајем, белом техником“, каже помоћник директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов.

Изградња нове куће породице Михајловић, коју финансира Канцеларија за КиМ почеће, како је речено, у наредних неколико дана, а како се предвиђа Михајловићи ће се у њу уселити до почетка марта.

Подели на: