недеља, 01. августа 2021. | 07:36

Канцеларија за КиМ: Приштина крши споразум о слободи кретања

Онемогућавање заменика градоначелника Београда Горана Весића да са сарадницима присуствује обележавању Дана општине Косовска Митровица је најотворенија демонстрација неспремности Приштине да допринесе стварању нормалних међунационалних односа и друштвене климе на Косову, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

 

Реч је и о најфлагрантнијем кршењу споразума којима се регулише слобода кретања, а образложење Приштине да би боравак Весића на Косову и Метохији био ’опасност за безбедност’ је толико апсурдна да не заслужује озбиљан коментар“, наведено је у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију ће о најновијем акту самовоље Приштине информисати представнике међународне заједнице на терену и посреднике у дијалогу Београда и Приштине.

“Сарадња Београда и северног дела Косовске Митровице за циљ има стварање нормалних услова за живот Срба у том делу Косова и Метохије, а свака опструкција те сарадње је директан напад на права и положај српског народа у покрајини“, истакнуто је у саопштењу Канцеларије за КиМ.

 

Подели на: