Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Све школе у српским срединама добиће видео надзор

Канцеларија за Косово и Метохију покренула је активности да све основне и средње школе, као и предшколске установе у српским срединама на територији Косова и Метохије буду покривене видео-надзором.

 

 

Циљ ове акције је да се безбедност деце која бораве у тим установама подигне на још виши ниво, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

До краја фебруара око 70 школа и вртића у којима бораве деца у српским срединама биће покривено камерама са савременим системом видео-надзора.

Светлана Миладинов, помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију каже да се са реализацијом опремања установа видео-надзором почело крајем прошле године, а план је да се до краја наредног месеца сви објекти покрију безбедносним камерама.

“Безбедност на Косову и Метохији је велики изазов с којим се готово свакодневно суочава наш народ. За нас нема значајније дужности од тога да осигурамо безбедност за нашу децу. Због тога смо почели са реализацијом планираних активности и додатног улагања у безбедносне системе. Један спасени дечји живот, нема цену”, поручује Миладинов.

Камерама са системом видео-надзора биће подједнако покривене образовне установе у српским срединама на територији Косова и Метохије северно и јужно од Ибра. До сада је видео-надзор обезбеђен за школе и предшколске установе у Шилову, Гњилану, Коретишту, Понешу, Врбовцу, Биначу, Ранилугу, Ораховцу, општини Гора, Грачаници, Косову Пољу, Угљарима, Косовској Митровици, Сочаници, Лешку, наводи се у саопштењу.

 

Подели на: