četvrtak, 01. decembra 2022. | 00:47
Najnovije vesti

Kancelarija za KiM: U Kišnici precrtana oznaka na srpskom jeziku, postavljena tabla UČK

U naselju Kišnica, nadomak Gračanice gde je postavljena dvojezična tabla sa oznakom ovog etnički mešovitog mesta, crnom bojom je precrtan naziv na srpskom jeziku, saopštila je Kancelarija za KiM.

 

 

Iz Kancelarije ističu da je, istovremeno, danas postavljena i tabla sa oznakom terorističke UČK na putu od srpskog dela Kišnice ka delu naseljenom Albancima i to u neposrednoj blizini dečjeg igrališta.

“Na ovu tablu direktno gledaju Srbi iz srpskog dela Kišnice, što predstavlja očiglednu pretnju usmerenu prema srpskom narodu koji je strašno postradao od strane ove zločinačke i terorističke organizacije”, poručuje Kancelarija za KiM.

Ocenjuje da “nema sumnje da je reč o još jednoj provokaciji u režiji Albanaca osokoljenih antisrpskom politikom Prištine i Aljbina Kurtija kojima je glavni cilj da se sve srpsko protera sa Kosova i Metohije”.

“Iako Prištini i Kurtiju očigledno smetaju srpska imena i srpski jezik, ali koliko god se trudili neće moći ni da izbrišu srpsko postojanje na KiM, niti da proteraju Srbe sa svojih vekovnih ognjišta”, istakla je Kancelarija.

Navela je da slučaj “otvara očigledno pitanje na koje odgovor mora da da međunarodna zajednica – kako je to dozvoljeno da se znakovi UČK postavljaju širom KiM, ali se Srbi progone zbog zalaganja za Zajednicu srpskih opština”.

Podeli na: