petak, 03. februara 2023. | 01:31
Najnovije vesti

Karadžić: Učenici, roditelji i nastavnici ostvarili svakodnevnu komunikaciju

Direktor OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu Ljubiša Karadžić izjavio je da su nastavnici i učitelji u stalnoj komunikaciji sa roditeljima i decom i da za sada sve funkcioniše kako treba.

 

„Redovno se prati nastava putem RTS-a i pišu se domaći zadaci. Utisci su za sada pozitivni, deca su zainteresovana i za ovaj vid nastave“, kazao je Karadžić gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica.

On je istakao da je sve ovo novina kako za učenike tako i za nastavnike, i da se svi još uvek prilagođavaju ovom vidu nastave na daljinu. Karadžić napominje da se ne zna koliko će ovakvo stanje potrajati, a ovo iskustvo će svima i kasnije u nastavku školovanja značiti jer se u današnje vreme se sve polako svodi na savremenu tehnologiju.

„Povratna informacija od strane razrednih starešina je da u odeljenjima 70-80% učenika je aktivno na društvenim mrežama i ima dodatnu komunikaciju sa nastavnicima i učiteljima. Pored toga, imamo roditelje koji nisu upućeni u društvene mreže ili nemaju mogućnost za korišćenje savremenih tehnologija pa nastavnici imaju obavezu da pronađu način kako da i sa njima stupe u kontkat“, istakao je Karadžić.

On je naglasio da je u ovom trenutku najbitnija komunikacija učenika i nastavnika, koja se trenutno ostvaruje putem društvenih mreža, kao i kontinuitet u učenju, u čemu roditelji treba da pomognu svojoj deci.

Karadžić je pohvalio brzu reakciju Ministarstva prosvete i pokretanje vrlo kvalitetne onlajn nastave, koja je već pokazala efikasnost u ovom trenutku.

Zahvalni smo kolegama, prosvetnim radnicima koji stoje ispred kamera i predaju, verujte nije nimalo lako predavati praznoj učionici. Sve to se radi da bismo pomogli našoj deci, kazao je Karadžić.

Podeli na: