петак, 07. маја 2021. | 21:42

Кфор: Ситуација на Косову и Метохији мирна и под контролом

Представник Кфора Антонио Минутела изјавио је да је тренутна безбедносна ситуација на КиМ мирна и под контролом, као и да та организација има висок степен увида у ситуацију.

 

Антонио Минутела је у одговору Кфора на питање Тањуга о могућим последицама доласка албанских политичара из Приштине на север Косова и Метохије и реакције српског становништва по безбедносну ситуацију, рекао да је тренутна процена Кфора да тренутно нема знакова додатних тензија.

У саопштењу се наводи и да се Кфор не меша у политику, али да прате последња дешавања на КиМ из перспективе безбедности и да им је драго што су видели да су демонстрације на улицама мирне.

“Мандат Кфора је да настави да обезбеђује сигурно и безбедно окружење и слободу кретања за све заједнице на Косову, у складу са својим мандатом према Резолуцији Савета безбедности Уједињених нација 1244 из 1999. године”, навео је Минутела у саопштењу.

Миинутела подсећа да су за безбедност на КиМ задужене три организације – косовска полиција, Еулекс и Кфор и да су редовно у контакту и спремне да интервенишу у случају потребе, у складу са процедурама.

Подели на: