петак, 02. јуна 2023. | 18:01
Најновије вести

КМ: Општински штаб за ванредне ситуације о новим мерама

Општински штаб за ванредне ситуације општине Косовска Митровица, обавештава грађане Косовске Митровице о мерама, које ће се примењивати од 22.03.2020. године.

 

1. У циљу заштите свог здравља и спречавања појаве и ширења вируса КОВИД 19, налаже се:

– одржавање личне хигијене, што чешће прање руку,

– обавезно ношење заштитних маски и рукавица приликом изласка из својих домова,

– одржавања растојања од 1-2 метра приликом сусрета са другим особама:

– неизлажење из својих домова без преке потребе;

– забрана окупљања на игралиштима и парковима за децу и старије;

– забрана окупљања више од 5 особа, у затвореним просторијама и на отвореном простору.

2. У циљу смањења фрекфенције и кретања људи, усвојен је предлог власника малопродајних објеката на територији општине Косовска Митровица, да радно време продавница буде од 06.00 до 16.30 часова, почев од 22.03.2020. године. Такође договоре су нове мере којих требају да се придржавају запослени у малопродајним објектима, и то:

– 1 од запослених је дужан да стоји на улазу у продавницу и спрејом за дезинфекцију прска руке сваком купцу при уласку у продавницу;

– истовремено у продавници не сме бити више од 3 купца;

– сви купци који чекају у реду за улазак у продавницу, морају бити удаљени на прописном растојању од 1 – 2 метра“.

3. ЈП „Дирекција за грађевинско земљиште и путеве “ и ЈП „Дирекција за стамбени и пословни простор “, формирали су тимове у које су укључени запослени, а који ће у циљу помоћи и подршке запосленим у Заводу за јавно здравље, учествовати у акцији дезинфекције улаза свих стамбених зграда на територији општине Косовска Митровица. За реализацију ове акције Општиснки штаб за ванредне ситуације, обезбедио је потребан број пумпи и дезинфекционих средстава.

4. Позивају се сви старији грађани који немају родбине или нису у могућности да на други начин набаве основне животне намирнице, да могу свакога дана у периоду од 08.00 до 18.00 часова поднесу захтев за пружање помоћи око доставе животних намирница, позивом на следеће бројеве телефона кол центра:

– 028 / 421 – 140 и 028 / 421 – 141

– 064 / 852 – 37 – 15 за Вибер позив за глува и наглува лица

Подели на: