četvrtak, 18. avgusta 2022. | 22:01
Najnovije vesti

Koncertom etno i narodne muzike otvoren 28.Mitrovački festival kulture

U susret Vidovdanu Kosovska Mitrovica je sinoć bila grad, ispunjen pesmom i igrom, svečano je otvoren 28. Mitrovački festival kulture.

 

Najavljene su aktivnosti u narednih šest dana festivala a mitrovčani su još jednom pokazali duh gostoprimstva i druželjubivosti. Na najlepši mogući način dokazali smo da nam je kultura pokretačka snaga a izvorna narodna pesma čuvar srpstva i identiteta na Kosovu i Metohiji.

Sinoć su najmlađi pojci iz Gračanice, Čaglavice i Lepine oduševili mnogobrojnu publiku izvornim narodnim pesmama koje siu interpretirali pred publikom na prepunom mitrovačkom šetalištu kod spomenika knezu Lazaru.

Obasuta emocijama i posebnom energijom srpska etno pevačica Danica Krstić i pevač srpske narodne i pop muzike Slavko Banjac, zabavljali su publiku do kasno u noć. Danica i Slavko su na kraju koncerta pevali u duetu i oduševili publiku. Narodni ansambl Radio Televizije Srbije pod upravom Siniše Vićentijevića odgovorio je u potpunosti zadatku, vrhunski muzičari su sve vreme pratili izvođače i divili se interakciji publike koja je došla da ih sluša u velikom broju.

Festival kulture pokazuje i ove godine da je kulturno stvaralaštvo naš najveći brend, čuvar identiteta i našeg postojanja na Kosovu i Metohiji.

Podsetimo da će danas biti otvorena likovna kolonija “Mladen Popović”, u sredu pesnički susreti “Aleksandar Aca Despotović”, zatim sledi još jedan koncert evergrin i pop muzike u Mitrovačkom dvoru a najinteresantnije će uslediti za dane vikenda kada će se revijalno predstaviti a u nedelju i takmičiti, kulturno umetnička društva iz centralne Srbije, Crne Gore i sa Kosova i Metohije. Dakle, šest narednih dana učesnici festivala će slikati, kazivati stihove, pevati i igrati a Kosovska Mitrovica će biti grad gostoprimstva i druželjubivosti.

Podeli na: