Најновије вести

Ковид одељењу у Лапљем селу уручена помоћ

Волонтери београдске хуманитарне организације “Сви за Космет” и подгоричког хуманитарног клуба “Млади за Космет” сакупили су 277.000 динара за куповину апарата неопходних ковид одељењу у Лапљем селу код Приштине.

 

Уређаји међу којима фрижидери, електрични шпорети, машина за сушење веша и неки ситнији апарати уручени су управи болнице у Грачаници, у склопу које је и ковид одљење у Лапљем селу.

Ивана Михајловић, из организације “Мајка девет Југовића” при Епархији рашко-призренској навела је да ова акција није завршена, да ће јој се прикључити и друге организације.

Активисти организације “Срби за Србе” су већ донирали ћебад и јастуке за ковид одељење болнице у Лапљем селу, а помоћи ће и у набавци намештаја и свега што буде било потребно.

Михајловићева је најавила и помоћ фондације “Делије” и “Баштионик” из Бања Луке.

Директор болнице у Грачаници Братислав Лазић је захваливши се на помоћи организацији “Мајка девет Југовића” и свим осталима, додајући да није први пут да помажу здравственом систему на централном делу Косова и Метохије.

Лажић је рекао да је епидемиолошко стање у Грачаници и околним местима још увек неповољно, да се у ковид одељењу у Лапљем селу лече 23 пацијанта.

“Мањи је број прегледа на дневном нивоу, али је зато повећан број пацијената са тежим и тешким клиничким сликама”, рекао је Лазић.

Подели на: