petak, 03. februara 2023. | 01:55
Najnovije vesti

Kozarev: Radi Trajković nije stalo do srpskog naroda ni KiM

Dušan Kozarev, član GO Srpske napredne stranke, kaže da Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta Srba na KiM, radi u interesu onih koji priželjkuju da se Srbija odrekne svoje državnosti na čitavom Kosovu i Metohiji.

 

Kozarev je ocenio da je svako njeno pozivanje na državni integritet Srbije najobičnija politička diverzija, a čiji je cilj ”njeno tobože distanciranje od inostranih nalogodavaca”.

”Trajković je nebrojeno puta do sada dokazala da joj ni do Kosova i Metohije ni do srpskog naroda koji tamo živi nije stalo i ne treba ni podsećati na činjenicu da je pod sumnjivim okolnostima prodala svoju kuću u Prištini i doselila se na Savski venac, kao i da je, zajedno sa Bernarom Kušerom, učestvovala u zataškavanju zločina u “žutoj kući””, naveo je Kozarev u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Njen cilj, kako kaže, nije odbrana Kosova i Metohije već slabljenje pozicije predsednika Aleksandra Vučića, kao najčvršćeg garanta državotvorne i nacionalno odgovorne politike u našoj južnoj pokrajini. Istovetan zadatak, dodaje u saopštenju Kozarev, imaju i njeni saradnici iz ”takozvanog Saveza za Srbiju, ili bolje reći Saveza za propast Srbije”, čiji je jedini angažman na Kosovu i Metohiji ”slamanje teško uspostavljenog političkog i nacionalnog jedinstva srpskog naroda u pokrajini”.

Podeli na: