sreda, 30. novembra 2022. | 19:25
Najnovije vesti

Krizni štab Opštine Zvečan održao 13. sednicu

Na 13. po redu sednici Kriznog štaba Opštine Zvečan, u punom sastavu, kojom je predsedavao Predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan, Ivan Todosijević – Predsednik Kriznog Štaba doneti su sledeći zaključci:

 

1. Predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan, Ivan Todosijević, održao je sastanak sa službenicima Crvenog krsta i volonterima, na kojem je izrazio reči zahvalnosti volonterima za nesebičnu pomoć u ovim teškim trenucima. I u narednom periodu nastavlja se akcija obilaska građana starijih od 65 godina, sa teritorije opštine Zvečan.

2. Krizni štab Opštine Zvečan apeluje i moli sve građane da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih kuća i stanova.

3. Zabranjuje se svim građanima, bez obzira na godine starosti, kretanje u periodu od 17.00 do 05.00 časova, osim nadležnih organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu.

4. Ograničava se rad prodavnica mešovite robe i apoteka u opštini Zvečan na period od 07.00 do 16.30 časova.

5. Opština Zvečan apeluje na sve građane da se strogo pridržavaju propisanih mera i ne izlaze na ulice bez preke potrebe, čak ni u vreme kada je kretanje dozvoljeno, a starija lica i hronični bolesnici se mole da se striktno pridržavaju svih do sada donetih mera, uputstava i preporuka nadležnih organa, te da ne napuštaju svoje domove, da pokažu odgovornost i prema sebi i prema drugima, jer jedino tako mogu da se sačuvaju životi.

6. Redovno se vrši dezinfekcija ulica i zgrada na teritoriji opštine Zvečan.

7. Preporučuje se da deca bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova i da redovno prate nastavu.

8. Zabranjuju se okupljanja u parkovima i na sportskim terenima.

9. Snabdevenost osnovnim životnim namirnicama je za sada zadovoljavajuća.

Podeli na: