среда, 22. фебруара 2023. | 07:34
Најновије вести

Љајић :Мисле да сам и даље министар, одлуке доносе ад хок

Бивши министар трговине и телекомуникација Расим Љајић рекао је данас, дан након што му је забрањен прелазак на територију КиМ где је кренуо на помен поводом годишњице убиства Оливера Ивановића у Косовској Митровици, да су се службеници на Јарињу изненадили што није имао најаву за одлазак у покрајину, јер у њиховом систему пише да је још министар.

 

 

Љајић је за телевизију Прва изјавио да су му рекли да сачека, када је објаснио да више није званичник Владе Србије и да путује приватним аутомобилом, али ни после два сата га нису пустили да уђе на територију Косова и Метохије.

“После 10 минута је дошао човек и рекао да потпишем решење да ћу се вратити и да не могу да уђем”, казао је Љајић.

Како је рекао, мисли да нема списка за људе који не могу да уђу на територију Косова и Метохије, већ да се те одлуке доносе ад хок.

“Ово је врло јасно демонстрација моћи, своје самосталности, државности. Ми можемо да доносимо одлуке какве хоћемо и према хоћемо. Не верујем да има неки систем, већ од случја до случаја се одлучје”, казао је Љајић.

Говорећи о убиству Ивановића, изразио је неверицу што “смо поред толико камера, технолошких могућности, тамо где смо били 16. јануара 2018. године”.

“Највише ме изненађује индолентност међународне заједнице, које би морала да покаже минимум интересовања да се ова истрага помери са мтрве тачке. Нисам превише очекивао од институција у Приштини, али јесам од међународне заједнице”, казао је Љајић.

Подели на: