среда, 29. марта 2023. | 21:50
Најновије вести

Макрон честитао Дан државности: Видео сам колико је Француска у срцима Срба

Председник Француске Емануел Макрон упутио је честитку председнику Србије Александру Вучићу поводом Дана државности, у којој се истиче да је Француска уз Србију и да су у размени мишљења у Паризу 1. фебруара потврђени сагласност и заједничка воља да се и даље продубљују билатерални односи.

 

Макрон истиче да је током посете Београду 15. и 16. јула 2019. успео да сагледа колико је Француска присутна у срцима Срба.

“Био сам веома срећан када смо разменили мишљења у Паризу 1. фебруара, при чему су потврђени сагласност и заједничка воља да и даље продубљујемо наше билатералне односе”, наводи председник Француске.

Уверен је да ће реализација пројекта београдског метроа, као симбола сарадње, омогућити да се привуку и друга француска улагања.

“Као што смо разговарали у Паризу, остајем одлучан да подржим напоре везане за дијалог између Београда и Приштине, уз подршку европског посредовања, а с циљем закључења свеопштег и коначног споразума који ће допринети стабилности целог региона”, наводи Макрон.

Понавља да је Француска уз Србију и да је подржава на путу реформи, а посебно у области владавине права.

На крају писма, председник Макрон је својеручно додао:

“Још једном хвала за нашу размену мишљења. Можеш да рачунаш на мене и ја рачунам на тебе.”

Подели на: