недеља, 19. фебруара 2023. | 09:27
Најновије вести

Мањи број пријављених случајева заразе

Побољшана епидемиолошка ситуација у општини Лепосавић.

У сладу са ситуацијом,која показује знаке побољшања, односно слабљења заразе од корона вируса, попустају се мере, које су донете у циљу заштите здравља становништва.
Лепосавић, 26. Јануар- Овим поводом Штаб за ванредне ситуације општине Лепосавић упознао је становништво на основу прописаних мера на сузбијању појаве и ширења вируса корона, да се мере ублажавају с обзиром на мању појаву заражених особа. На основу овонедељног пресека стања, дошло је до побољшања епидемиолошке ситуације, на подручју општине Лепосавић, па из тог разлога, од 23 јануара ступиле су на снагу нове мере. Оне се односе на продужетак рада трговинских и угоститељских објеката. Сада се ограничава рад у овим објектима у периоду од 22 сата до 5 сати ујутру. Од ове мере изузете су бензинске пумпе и апотеке.
У времену , које је сада знатно дуже за рад трговинских , угоститељских и других радњи, уједно се упозоравају власници да су у обавези да и надаље поштују мере заштите, које су на снази, односно да особље и радници носе заштитну опрему, маске , као и да дезинфекциона средства буду доступна корисницима у сваком тренутку, а да на улазу у радње и даље буду видно истакнута обавештења о обавезном ношењу маски приликом уласка у радњу.
Опет је апеловано на становништво да , без обзира на побољшање епидемиолошке ситуације, буде опрезно и одговорно и да се придржава упутстава и мера донетих од стране надлежних институција, да сви покажу личну и друштвену одговорност, солидарност и једнакост, а све у циљу заштите здравља и добробит свих нас. В.Вукојевић

Подели на: