subota, 26. novembra 2022. | 10:38
Najnovije vesti

Mere zaštite se moraju poštovati

Popović sa relevantnim organima o merama povodom predstojećeg praznika Velika Gospojina.

 

U opštini Gračanica danas je održana sednica opštinskog Kriznog štaba na kojoj je razmatrana aktuelna epidemiološka situacija vezana za virus Kovid 19 na teritoriji lokalne samouprave.
Sednica je održana i povodom predstojećeg praznika Uspenja Presvete Bogorodice, poznatog kao Velika Gospojina, koji Gračanica obeležava kao svoju slavu, odnosno potrebe da se još jednom skrene pažnja na obavezno preduzimanje svih preventivnih mera za sprečavanje i širenje koronavirusa.
O akutelnoj situaciji sa predstavnicima zdravstva, policije, inspekcije i drugim članovima Kriznog štaba, razgovarao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović. On je još jednom pozvao na odgovornost i tom prilikom istakao da samo zajedničkim naporima možemo da se izborimo sa nevidljivim neprijateljem.
U tom smislu, Krizni štab Opštine Gračanica doneo je sledeće zaključke:
Epidemiolška siutacija na teritoriji opštine Gračanica u vezi sa virusom korona na dan 26. avgust 2020. godine je poboljšana, imajući u vidu da u poslednjih 11 dana nije bilo inficiranih novim koronavirusom.
Apeluje se na građane da i dalje sprovode preventivne mere i poštuju preporuke nadležnih, drže fizičku distancu i nose maske, posebno za vreme predstojećeg praznika kada se očekuje veća koncentracija ljudi.
I dalje je zabranjen rad ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru. Uz poštovanje svih navedenih mera zaštite dozvoljen je rad ugostiteljskih objekata koji imaju baštu do 22.30 časova.
Obavezuju se sva privredna društva da poštuju propisane mere zaštite i da za sva radno angažovana lica obezbede zaštitu opremu.
Povodom predstojećeg praznika Velika Gospojina od 28. do 30. avgusta, zbog veće koncentracije ljudi, biće pojačano prisustvo i zajedničke patrole policije i pripadnika KFOR-a.
Za sprovođenje mera staraće se nadležni policijski, inspekcijski i opštinski organi. Policijski službenici će licima koji ne poštuju preporučene mere izricati kazne.
Odeljenju inspekcije nalaže se da izvrši kontrolu privrednih i drugih objekata kako bih obavestili o novim merama.

M.Č.

Podeli na: