subota, 10. decembra 2022. | 02:37
Najnovije vesti

Na braniku pravde i srpstva na Kosovu i Metohiji

Radio Gračanica obelžila 20 godina postojanja

 

Radio Gračanica je u sredu 23.oktobra obeležila 20 godina svog postojanja. Tim povodom organizovana je prigodna svečanost na kojoj su pored zaposlenih u ovoj medijskoj kući i njihovih kolega iz JP Mreža Most, prisustvovali i brojni poštovaoci, saradnici i prijatelji Radio Gračanice, koja od pre tri godine nosi naziv Radio Televizija Gračanica.
Obraćajući se prisutnima na svečanom obeležavanju jubileja, koordinator RTV Gračanica Saša Micić izrazio je žaljenje što tog dana svečanosti nije prisurtvovao i pomoćnika direktora Kancelarije za KiM, Dušan Kozarev, čiji je dolazak bio očekivan. On je zaustavljen na administrativnom prelazu Jarinje i nije mu dozvoljen ulazak na teritoirju Kosova i Metohije. Micić je govoreći o radu RTV Gračanica naglasio da bez podrške Republike Srbije, Kancelarije za KiM i JP Mreža Most, opstanak Radio Gračanice ne bi bio moguć.
Generalni direktor JP Mreža Most, Slađana Ivančević,kazala je je da će biti novih ulaganja u razvoj kako RTV Gračanica, tako i drugih poslovnih jedinica koje su deo ove mreže. Podsetila je da je poslednje četiri godine uloženo oko 330.000 evra u nabavku opreme i osavremenjavanje rada svih poslovnih jedinica koje su deo JP Mreža Most. Ona je u ime JP Mrža Most izrazila zahvalnost predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Kancelariji za KiM na podršci oko razvoja ovog preduzeća.
Svečani jubilej Radio Gračanici je pored ostalih čestitao i direktor Kancelarije za Kosovo i Meohiju, Marko Đurić . On je zaposlenima poželeo puno uspeha u budućem radu rekavši da im kao i do sada profesionalizam i objektivnost budu ideja vodilja, a nacionalni interesi srpskog naroda na Kosovu i Metohiji svakodnevna tema i briga
„Pune dve decenije vaš radio iz dana u dan objektivno i profesionalno izveštava o domaćim i svetskim političkim događanjima, ali pre svega o životu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Deleći sudbinu našeg naroda u pokrajini, punu izazova, teških trenutaka i iskušenja, uvek ste se dosledno zalagali za mir i toleranciju i na taj način pokazali odgovrnost prema profesiji i prema istorijskom trenutku u kome se nalazimo“- kazao je Đurić u svojoj čestitki upućenoj RTV Gračanica. On je tom prilikom rekao da RTV zaslužuje pohvale i čestitke i svaku moguću podršku kako njegovu i Kancelarije za KiM-poručio je u svojoj čestitki Radio Gračanici, Marko Đurić.
Povodom svečanog Jubileja RTV Gračanica uručila je više priznanja svojim kolegama kao i svima onima koji su pomogli rad dali doprinos razvoju ovog medija.
S.I.

Podeli na: