Најновије вести

На пунктовима у Рашки, Куршумлији и Бујановцу обављено више од 16.000 вакцинација грађана са КиМ

До сада је вакцинисано више од девет хиљада грађана са КиМ, док је ревакцинисано шест хиљада и седамсто грађана, каже у изјави за “Јединство” др Бранислава Парлић, координатор за имунизацију против коронавируса за територију Косова и Метохије

 

 

На три издвојена пункта у Рашки, Куршумлији и Бујановцу и ове недеље наставља се вакцинација грађана са Косова и Метохије.
Према данашњим подацима, које је за наш лист саопштила др Бранислава Парлић, координатор за имунизацију против коронавируса за територију Косова и Метохије, до сада је вакцинисано више од девет хиљада грађана са КиМ, док је ревакцинисано шест хиљада и седамсто грађана. Само са севера КиМ вакцинисано је три и по хиљаде грађана.
– Заиста је велико интересовање и грађани су јако мотивисани за вакцинацију Процедура је врло једноставна свако ко је заинтересован за вакцинацију само се пријави у свом Дому здравља и организација после иде преко нас. Превоз је организован до Рашке, тамо све јако лепо функционише, не чека се дуго, једини проблем је то што мора да се путује до тамо – каже специјалиста опште медицине др Бранислава Парлић.
Превоз до Рашке за грађане са севера КиМ се организује у зависности од броја пријављених грађана, од једном до три пута недељно. Према њеним речима, од тренутка када се неко пријави за вакцинацију он дође на ред у року од недељу дана. Такође, каже да се грађани са Косова и Метохије најчешће опредељују да приме кинеску или руску вакцину.
На наше питање да ли су забележене нежељене реакције на вакцину, др Парлић каже да нису забележени озбиљнији нежељени ефекти, дешавају се нежељене реакције локалних карактера које врло брзо прођу.
С. К.

 

Подели на: