понедељак, 28. новембра 2022. | 18:46
Најновије вести

Набујали Ибар однео један мост

Ситуација са поплавама у општини Лепосавић се погоршава

 

Ибар и његове притоке надолазе и са собом доносе велике количине грања, чак и цела стабла, као и кабасти отпад који се зауставља на шипобвима мостова и тако представља опасност по њихову стабилност. Однет је већ мост у селу Горњи Крњин, који је ово село повезицао са Ибарском магистралом.
Лепосавић, 13. Јануара- Ибар се излио из корита и поплавио околне њиве, воћњаке и комплетно земљиште, а уколико се водостај буде повећавао постаје предтња и стамбеним објектима који су близини. Ситуација се редовно прати, али људи су немоћни да ишта учине услед надолазеће бујице. Ибар је урушио и однео део моста у селу Горњи Крњин, који је и пре ове поплаве био у веома лошем стању и скоро неупотребљив. Преко њега се није могло возилима, већ су само пешаци на свој ризик повремено прелазили. Сада, када је у потпуности прекинута комуникација са једне на другу обалу, око стотинак овдашњих мештана принудјено је да путује пет километара до другог моста на Ибру како би изашли на Ибарску магистралу.
Ибар прети и производном погону намештаја једног приватног власника у овом селу, а приближава се и кућама које су ближе Ибру.В.В.

Подели на: