Најновије вести

Наставак добре сарадње

Институт за српску културу Приштина- Лепосавић уручио књиге Библиотеци Скупштине Србије

 

Ово је друга донација издања Института за српску културу Библиотеци Народне Скупштине и сарадња ће бити настављена. Председница Народне Скупштине Ана Брнабић захвалила је на донацији, истичући да ће поклоњене књиге обогатити фонд библиотеке, која иначе броји преко шездест хиљада издања.
Делегација Института за српску културу на челу са директором Драганом Танчићем поклонио је двадсет пет наслова сопствених издања библиотеци Народне Скупштине током посете овом здању и то је наставак сарадње, јер је прва донација реализована раније када је на челу Скупштине био Владимир Орлић.
Како нас је обавестио директор Танчић, овом приликом Председница Скупштине Ана Брнабић, захвалила се на донацији, истичући да ће се поклоњене књиге , које се у највећпј мери баве тематиком Косова и Метохије, придружити импресивном фонду Библиотеке Народне Скупштине која броји више од 60 хиљада издања. Она је још истакла,, да ће од данас ови наслови бити доступни свим генерацијама које долазе , те да ће моћи да се ближе упознају са историјом нашег Косова и Метохије и животом нашег народа на том делу наше земље,,.
Брнабић је још истакла ,, да је вома битно да Народна Скупштина успостави тешњу сарадњу са Институтом за српску културу Приштина- Лепосавић, како би пружала подршку његовом раду , али и како би смо сви ми много више научили о српској култури и српском народу на Косову и Метохији,,.
Директор Института проф. др Драган Танчић нагласио је ово једини научни институт мултидисциплинарног карактера на Косову и Метохији и да има велики значај у очувању српске културне баштине на том простору. Указао је и на тешке и сложене околности у којима живи српски народ и у којима ради и Институт за српску културу, али и изразио наду да ће Инститт опстати , указавши да велику подршку у раду пружају Влада и Председник Србије, као и Канцеларија за Косово и Метохију.
Институт за српску културу основан је и радио у Приштини, а од изгнанства из матичног седишта 1999- е године, скоро двадесет пет година ради у Лепосавићу. В. Вукојевић

Подели на: