subota, 28. januara 2023. | 17:59
Najnovije vesti

Nastavlja se opremanje zdravstvenih ustanova

Opština Gračanica donirala je Domu zdravlja u Donjoj Gušterici savremeni ultrazvučni aparat, koji će unaprediti svakodnevne preglede, dijagnostikovanje i lečenje pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Vrednu pomoć uručio je direktoru Doma zdravlja Donja Gušterica dr Saši Mladenoviću, predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Prema rečima Popovića, današnja donacija dokaz je da je za opštinu Gračanica zdravlje građana na prvom mestu, i da će nastaviti sa ulaganjima u zdravstvenu zaštitu.
-Opština Gračanica je predhodnih godina uložila velika sredstva u opremanju zdravstvenih ustanova i ovo je pokazatelj da ćemo nastaviti u tom smeru. Jedan od najvažnijih prioriteta opštinskog rukovodstva je kvalitet zdravstvenih usluga našim sugrađanima, kazao je Popović.
Direktor Doma zdravlja Donja Gušterica dr Saša Mladenović zahvalio se opštini Gračanica i predsedniku Popoviću na konstantnoj podršci i opremanju te zdravstvene ustanove.
– Ultrazvuk smo dobili veoma brzo, nakon kratkog razgovora sa predsednikom opštine, u kojem je istaknuto da nam nedostaje aparat ovakvog tipa, jer smo do sada radili na starom oko 15 godina, koji nikada nije servisiran. Najveću korist imaće naši pacijenti, jer je ovo savremeni ultrazvučni aparat koj ima četiri sonde – amdominalnu, mekotkivnu i ginekološku sondu i u tom smislu posebno će značiti tom kabinetu, kazao je Mladenović.
Direktor zdravstva i socijalne zaštite pri opštini Gračanica Aleksandar Popović rekao je da će opštna Gračanica nastaviti sa opremanjem i ulaganjima kako u primarnom tako i u sekundarnom zdravstvu, a sve u cilju poboljšanja zdravstvenih uslova i zaštite.
Predsednik opštinine Gračanica Srđan Popović i direktor Doma zdravlja dr Saša Mladenović razgovarali su i o aktuelnoj situaciji sa korona virusom. Složili su se da se situacija popravlja, ali da je još uvek potrebna opreznost.
Na građane su apelovali da se vakcinišu, jer je to, kako su istakli, najefikasnije sredstvo za suzbijanje epidemije i zaštitu zdravlja stanovništva.

M.Č.

Podeli na: