utorak, 27. septembra 2022. | 02:53
Najnovije vesti

Nov inventar za četiri škole

Opština Gračanica

 

Četiri obrazovne institucije su od Opštine Gračanica na poklon dobile nov inventar za opremanje učionica i prostorija. Direktorima obrazovnih ustanova školski invetar dodelili su predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktorica Odeljenja za obrazovanje Brankica Nićić.
Nove klupe, stolice, table, radne stolove, katedre i ormare, pred početak nove školske godine, dobile su Osnovne škole „Miladin Mitić“ iz Lapljeg Sela i „Knez Lazar“ iz Donje Gušterice, Poljoprivredna škola u Lepini i Predškolska ustanova „Naša radost“ iz Ugljara.
Dodeljeno je 250 đačkih stolica, preko 70 klupa, 10 tabli, 6 katedri, ali i drugi kancelarijski nameštaj.
Prema Popovićevim rečima, opština Gračanica nastavlja sa ulaganjima u obrazovanje i obezbeđivanje kvalitetnijih uslova za nastavu.
-Više puta sam ponovio da je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost. Želimo da našoj deci i nastavnicima obezbedimo najbolje uslove za rad, rekao je Popović.
Direktori škola zahvalni su, kako su rekli, na ovom vrednom poklonu.
-Postojeći inventar je zastareo, tako da ćemo ovim novim adekvatno opremiti najmanje tri učionice, kaže direktor OŠ „Miladin Mitić“ Ljubiša Karadžić.
Sa njim se složio i direktor OŠ „Knez Lazar“ Dragan Maksimović, koji kaže da će novim inventarom opremiti četiri učionice.
Predsednik Popović i direktorica Nićić, nakon uručenog školskog inventara, su sa direktorima pomenutih institucija razgovarali o ostalim potrebama škola, a sve u cilju nesmetanog početka nove školske godine. U Lapljem Selu su obišli i radove na izgradnji Srednjoškolskog centra kako bi se uverili u intenzitet građevinskih radova. Obišli su i OŠ „Kralj Milutin“ u kojoj su u toku radovi na uređenju unutrašnjosti škole, kao i radovi na izgradnji dodatnih učionica.
-Po završetku radova školu u Gračanici ćemo kompletno opremiti novim školskim inventarom, rekao je predsednik opštine.
Popović je istakao i da je lokalna samouprava za sve prvake na teritoriji opštine i ove godine obezbedila školski pribor, koji će im biti uručen na početku školske godine.

M.Č.

Podeli na: