subota, 26. novembra 2022. | 09:48
Najnovije vesti

Nova kuća Stanojevićima

Opština Gračanica

 

Četvoročlana porodica Zlatana Stanojevića iz Lapljeg Sela svoju krsnu slavu Svetog Nikolu proslaviće u novoj kući. Ključeve novog doma najmlađem članu porodice Mateji uručio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.
-Mnogo sam srećan zbog nove kuće, može i društvo da mi dođe, do sada nisu imali gde da dođu jer nisam imao svoju sobu, rekao je devetogodišnji Mateja.
Stanojevići su do sada živeli u staroj i oronuloj kući.
-Ovo je za mene i porodicu veliki dan, pre svega ovo je za nas novi život. Imamo prelepu kuću u kojoj možemo normalno da živimo. Stara se urušavala jer je stara više od 150 godina i nismo bili bezbedni. S obzirom u kakvim smo uslovima živeli, ovo je fenomenalno i prezadovoljni smo, kazao je Zlatan Stanojević.
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ističe da je obaveza lokalne samouprave da radi na stvaranju boljih uslova za život svih građana.
-Stanojeviće smo prvi put posetili za Božić ove godine kada smo videli u kakvim uslovima žive. Tada smo im obećali da ćemo izaći u susret i izgraditi im novu kuću, to obećanje smo danas ispunili. Želeli su da svoju slavu dočekaju i proslave u novoj kući i želja im se ispunila, istakao je Popović.
Kuća za porodicu Stanojević druga je od ukupno šest koje je Opština Gračanica u ovoj godini izgradila na osnovu Socijalne karte stanovanja. Narednih dana ključeve novog doma dobiće i ostale porodice.M.Č.

Podeli na: