sreda, 05. oktobra 2022. | 19:48
Najnovije vesti

Nove kuće znače ostanak na Kosovu

Položen kamen temeljac za izgradnju dve kuće, uskoro za još četiri

 

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović položio je kamen temeljac za izgradnju kuća porodicama Simić iz Gračanice i Stanojević iz Lapljeg Sela. Osim ove dve, opština Gračanica izdvojila je sredstva za izgradnju još četiri kuće tako da će do kraja godine šest socijalno ugroženih porodica dobiti svoj krov nad glavom.

Za četvoročlanu porodicu Milana Simića izgradnja kuće predstavlja potvrdu njihovog ostanka i opstanka. Njegova supruga Brankica kaže da su trenutni uslovi za život  neizdrživi. Simići su zahvalni lokalnoj samoupravi na pomoći.

-Živimo bez kupatila, nemamo uslova za jedan normalan život. Hvala predsedniku opštine što je prepoznao naš problem i radujemo se izgradnji kuće. Ostajemo ovde da živimo i radimo, rekla je Brankica Simić koja će se, kako je planirano, sa svojom porodicom u novu kuću  useliti do kraja godine.

Jedna od šest porodica koja će takođe biti stambeno zbrinuta je i porodica Zlatana Stanojevića iz Lapljeg Sela. Oronula kuća u kojoj žive stara je preko 150 godina a Zlatan kaže da sa platom pomoćnog radnika u školi i dvoje đaka nije mogao da izdvoji sredstva za izgradnju nove kuće.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je nakon polaganja kamena temeljca da opština Gračanica ubrzanim tempom nastavlja da stambeno zbrinjava sve porodice kojima je ovakva vrsta pomoći potrebna.

Danas smo postavili kamen temeljac za dve kuće. U narednim nedeljama započeće izgradnja još četiri. Drago mi je da smo ove godine uspeli da izdvojimo sredstva za izgradnju šest kuća i nećemo stati na ovome. Jedan od prioriteta opštine Gračanica je da izađe meštanima u susret i nadamo se da ćemo za dve godine imati minimalan broj socijalnih slučajeva kojima treba naša pomoć  u ovom pogledu, rekao je Popović.

Predsednik privremenog organa SG Prištine Ljubinko Karadžić svojim prisustvom na polaganju kamena temeljca pružio je podršku opštini Gračanica u stambenom zbrinjavanju građana. On je istakao da ga raduje činjenica da će još jedna socijalno ugrožena porodica biti stambeno zbrinuta i da je cilj svih  da građani imaju normalne uslove za život da bi, kako je rekao, ovde ostali i opstali.

   M.Č.

Podeli na: