субота, 28. јануара 2023. | 17:28
Најновије вести

Новозаражених још 58, преминула једна особа

Према најновијим информацијама, у Србији је коронавирусом заражено још 58 особа од 7.976 тестираних, а од последица заразе преминула је једна особа. На респиратору је 35 пацијената.

16:41
Три новооболела у Власотинцу и Лесковцу
У Јабланичком округу, на основу анализа пристиглих из лабораторија у Нишу у последња 24 сата, евидентиране су три особе позитивне на коронавирус – две из Власотинца и једна са територије Лесковца.

У последња 24 сата стигао је 71 резултат, од тога је 41 за Лесковац, речено је у лесковачком Заводу за јавно здравље.

Од почетка епидемије укупан број оболелих на нивоу Јабланичког округа је 1.598.

16:10
Ученик крагујевачке гимназије позитиван на коронавирус
Ученик четвртог разреда Прве крагујевачке гимназије позитиван је на коронавирус.

Присуство вируса код тог ђака потврђено је јуче, каже Предраг Делић из Института за јавно здравље у Крагујевцу.

Он је у изолацији, као и чланови његове породице. У школи су, каже, према прописаној процедури, предузете појачане хигијенске мере.

Од 177 обрађених узорака, данас је у Шумадији регистровано још девет особа позитивних на ковид 19, од којих је седам из Крагујевца и по једна из Кнића и Раче.

У Клиничком центру, на лечењу је 14 пацијената, од којих су четири на респиратору.

15:33
Домови и установе социјалне заштите: Заражено 88 људи
Закључно са данашњим даном, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство ковида 19 код 57 корисника и 31 запосленог, саопштило је Министарство рада и социјалне политике.

14:55
Тестирано 7.976 особа
Битку са ковидом 19 изгубила је једна особа. Од 7.976 тестираних, на коронавирус је позитивно 58 људи. На респираторима је 35 пацијената.

У последња 24 часа хоспитализоване су 63, а отпуштено 60 особа.

Од почетка епидемије, у Србији је тестирана 1.009.401 особа, а болест је потврђена код 32.136 пацијената, показују подаци са сајта цовид19.рс.

Лекари и епидемиолози страхују да би могло доћи до повећаног број заражених коронавирусом због оних који се враћају са летовања из земаља где је лоша епидемијска ситуаиција.

Пошле дужег времена, број оболелих од ковида 19 који су на болничком лечењу пашће испод 400 пацијената.

Министар здравља Златибор Лончар апеловао је на све да се сачува такав резултат, јер није било лако до њега доћи. То се може постићи само придржавањем мера – ношењем маски, дистанцом.

“Избегавајте гужве у затвореном простору, немојте да дамо шансу вирусу поново да се шири. То је једини начин да се изборимо и помогнемо људима који раде у ковид болницама, јер они то очекују од нас”, рекао је Лончар.

У КБЦ “Др Драгиша Мишовић” тренутно је 70 пацијената. Више од 20 их је у тешком општем стању, а 10 на интензивном лечењу. Од тога, четири пацијента су интубирана.

Предраг Савић је за РТС рекао да на срећу, још увек нема пацијената који се очекују с летовања и да је углавном реч о пацијентима који су се заразили у земљи.

Дневни боравци у Београду отворени су за све кориснике, уз поштовање епидемијских мера.

Подели на: