среда, 29. марта 2023. | 06:45
Најновије вести

Обележена годишњица убиства Оливера Ивановића

Чланови породице, сарадници, пријатељи и суграђани Оливера Ивановића окупили су се у Косовској Митровици и паљењем свећа обележили три године од његовог убиства, поручивши да очекују откривање налогодаваца и починиоца.

 

 

На одвојеним скуповима, најпре у 08.15, у време када је убијен, истакли су да је им је тешко да буду на месту док пале свеће, нарочито када су годишњице и оценили да “Митровица никада неће бити слободан град док не буду сазнали ко су убице и налогодавци”.

“И ово мало грађана Косовске Митровице, чланови његове породице ће увек изнова и изнова подсећати и Београд и Приштину и међународну заједницу на страшно убиство које се десило на овом месту и тражити да се сазна потпуна истина. Бојимо се да ми ту истину нећемо сазнати све до тренутка док се неке нове власти у Београду не буду појавиле”, казали су сарадници Ивановића.

На другом скупу у 10 часова потпредседница ГИ СДП Ксенија Божовић, рекла је да и данас после три године на истом месту у Косовској Митровици “мук и тишина, ништа се променило није осим што имамо траљаву истрагу, имамо три оптужнице, имамо 12.000 доказног материјала, а ми се враћамо на почетак. Страшно, трагично”.

“Грађанска иницијатива СДП, поново позива са овог места све надлежне институције, приштину,Београд, међународну заједницу, Еулекс. Шта је урађено? Ништа. Да ли ће те нешто урадити? Сумњамо. А ми ћемо вас подсећати и чекати, чекаћемо јер убица Оливера Ивановића мора да се изведе пред лице правде уколико кажете да сте за демократију и заштиту људских права”, навела је Ксенија Божовић.

Подели на: