недеља, 29. јануара 2023. | 23:53
Најновије вести

Образовање важан стуб друштва

Дедић и Поповић у Лапљем Селу

 

 

Начелница школске управе Јасмина Дедић, председник општине Грачаница Срђан Поповић и председник ПО општине Приштина Љубинко Караџић посетили су реновирану основну школу у Лапљем Селу где су најбољим ученицима и деци из социјално угрожених породица поделили таблет рачунаре. Вредан поклон добило је 12 ученика из три школе.
– Захваљујући Влади Републике Србије и људима који представљају српски народ у косовским институцијама , Привременом органу и Канцеларији за Косово и Метохију ни једна школа која ради по плану и програму министарства просвете Републике Србије није несређена. У свакој је нешто уложено, негде више негде мање, али мислим да је будућност светла на овом простору и то је оно што морамо да обезбедимо нашим потомцима. Образовање је једна од најјачих институција и један од стубова друштва и вредно је улагања, казала је Дедић у Лапљем Селу.
Председник општине Грачаница Срђан Поповић поновио је да у образовању лежи будућност српског народа на овом простору.
-Данас се налазимо у једном потпуно реновираном објекту школе у Лапљем Селу. Поред ове, ми смо реконтруисали школу „Краљ Милутин“ у Грачаници и „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици. На сваком кораку је приметно да улажемо у инфраструктуру да побољшавамо услове у школама за нашу децу. Наша деца не смеју да оскудевају ни у једном сегмету. Самим тим што је улагање у образовање евидентно, евидентно је и наше присуство на самом терену и жеља да улажемо у будућност нашег народа на овом простору, нагласио је Поповић.
Поповић је посебно истакао да ће се са инфраструктурним улагањима наставити и у наредном периоду и најавио да очекује скоро отварање Средњошколског центра у Лапљем Селу као и нове школе у Сувом Долу.  М.Ч.

Подели на: