Интернет издање - архива
Штампа

Политичари не могу да уређују и прете медијима

ВЛАДИМИР РАДОМИРОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК  УДРУЖЕЊА НОВИНАРА СРБИЈЕ
 
Грађани Србије гледали су претходних дана упад опозиционих лидера и демонстраната у РТС са моторном тестером, одласке испред РЕМ-а, претње упада на ТВ Пинк и одузимање националне фрекфенције. Да ли је улога политичара да уређују медије, како спустити тензије и увести културу дијалога, шта све УНС чини на откривању истине о убијеним и киднапованим новинарима и медијским радницима на Косову и Метохији, као и о пресуди за убиство Славка Ћурувије за „Јединство” је говорио Владимир Радомировић, председник Удружења новинара Србије. 
Штампа

СЛОЖНО И ЈЕДИНСТВЕНО СА НАШОМ ДРЖАВОМ НЕЋЕМО БИТИ НИКОМЕ ЛАК ПЛЕН

Посланици Српске листе од увођења антицивилизацијских и антисрпских такси од стране косовских институција за своје грађане се боре ванинституционалним средствима, јер је Приштина показала да не жели да поштује нити интересе српског народа, нити легитимне и легалне представнике - рекао је Игор Симић, потпредседник Српске листе на питање „Јединства”, какав је данас статус посланика Српске листе, с обзиром да постоје разне манипулације о томе да ли бојкотују или не парламент у Приштини и додаје:  „Данас, као и све време у претходном периоду, ми смо уз свој народ који не пристаје да буде понижен, обесправљен, протеран... 
Штампа

У таксама Приштине оличено безумље и мржња

Бранимир Стојановић, државни секретар у Министарству привреде Србије
         
-Не можемо да причамо о озбиљном пословању ако не можемо да обезбедимо континуирано снабдевање одређеним производом. -Оно што такође морамо да урадимо јесте повећање хладњачарских и прерађивачких капацитета. И производња сточне хране је јако важна, истакао је Стојановић
Штампа

МОЈА ЗАБРАНА УЛАСКА НА КиМ, ДОДАТНИ ЈЕ УДАР НА СРБИЈУ

АРНО ГУЈОН, ПРЕДСЕДНИК ХУМАНИТАРНЕ ОГРАНИЗАЦИЈЕ „СОЛИДАРНОСТ ЗА КОСОВО”
 
Поред спасавања живота хуманитаризам подразумева ублажавање патње и одржавање људског достојанства. Управо то чини већ 14 година хуманитарац Арно Гујон који  је као председник хуманитарне организације „Солидарност за Косово” донео тоне помоћи Србима на КиМ. Обнавља школе, здравствене установе, помаже отварање фарми, народне кухиње..., јер је одавно препознао ко је жртва на Косову и Метохији. Због његовог хуманитарног рада, баш они који су осудили српски народ на КиМ  на патњу - косовске институције, од септембра прошле године забрањују му улазак на КиМ. Шта је прави разлог забране француског хуманитарцу коме је, како  је рекао,  Србија друга домовина и како се довија да допреми помоћ на терен, Арно Гујон говори за „Јединство”. 
Штампа

КФОР СПРЕМАН ДА ОДГОВОРИ НА СВАКИ МОГУЋИ ИЗАЗОВ

ГЕНЕРАЛ  ЛОРЕНЗО  Д`  АДДАРИО , КОМАНДАНТ КФОРА
 
Ако бисте упитали  Србе на Косову и Метохији што мисле о међународним мировним снагама КФОР-а,   дали би скоро јединствени одговор да су Срби убијани и протерани  док је КФОР био најбројнији на КиМ , да су ту да учврсте косовску независност, али и да би повлачењем КФОР-а  са КиМ  над Србима извршено насиље и прогон,  а светиње уништене као и 2004. године. И док Срби страхују од упада албанских снага на Север , на Косову се одржава заједничка војна вежба Војске Албаније и такозваних косовских безбедносних  снага. Пошто је  овај интервју за лист  "Јединство" рађен пре поменуте вежбе и електронским  путем , нисмо били у могућности да питамо команданта Кфора генерала  Лоренза Д` Аддриа  како гледа на упад Војске Албаније на простор Косова и Метохије , с обзиром на то да је  по   Резолуцији 1244  легитимно само војно  присуство  КФОР-а нити да му постављамо додатна питања.  

ЈЕДИНСТВО
 

Издаје: Установа за новинско-издавачку делатност "Панорама"

Редакција "Јединства"
Приштина - Косовска Митровица
Ослобођење 1
тел: 028-497-333
тел/факс: 028-497-339

Представништво у Грачаници
тел: 038-64-282

Представништво у Београду, Крунска 44
тел: 011-3237-298

ФОТО галерија