sreda, 30. novembra 2022. | 17:07
Najnovije vesti

Osmani: Pitanje nestalih prioritet u dijalogu sa Srbijom

Predsednica Kosova Vjosa Osmani ističe da pitanje nestalih treba da bude prioritet broj jedan u dijalogu sa Srbijom, prenosi Kosovo pres.

 

Osmani smatra je pitanje nestalih “otvorena rana” za Kosovo i dodaje da teško zamisliti mir sve dok ne postoji pravda za sve žrtve rata.

“Kosovo još uvek ima otvorene rane, sve dok ne postoji pravda za sve žrtve koje je Srbija tako surovo odvela ili uzela za taoce i još uvek se vode kao nestale. Dok god za njih nema pravde teško je zamisliti mir. Nestali koji su silom odvedeni kao taoci tokom poslednjeg rata na Kosovu naša su najveća bol. Još uvek su otvorene rane koje stvaraju potrebu da svako od nas ima najveći prioritet u razjašnjavanju njihovih sudbine.Stoga bi ovo ne samo trebalo da bude prioritet dijaloga između Kosova i Srbije, već sa druge strane trebalo bi da bude svakodnevno institucionalno opredeljenje svakog od nas.

Izvan politike imamo moralnu i ljudsku obavezu, jer mimo politike Kosovo neće moći da ide napred dok ne budemo imali još 1.600 porodica koje svakodnevno osećaju bol i odsustvo svojih najmilijih”, rekla je Osmani.

Podeli na: